Visszaemlékeztem és rájöttem, hogy a legjobban zenehallgatás mellett ment mindig is a blogírás, úgyhogy segítségül hívtam britney-t, és most nekiállok pótolni a tavaszi nagy eseményeket.

Hát haladjunk kronologikus sorrendben: legénybúcsú -2012. március 31.

Komoly szervezés állt a hátterében, mert kulcsmomentum volt a meglepetés.
Ezt a momentumot olyannyira jól sikerült megvalósítani, hogy a dzsoni egészen az utolsó pillanatig azt hitte , hogy neki nem lesz legénybúcsúja. Mert azt hallotta, hogy nekem mondták már a lányok hetekkel korábban, hogy április 14-ére ne csináljak programot, ám a dani semmit nem tudott, el is volt szomorodva rendesen, még a tomának, mint tanújának is pedzegette a telefonban, hogy jó lenne valami "fiús este", aki meg nagyon ügyesen mondta, hogy ja majd biztos lesz, nem kell azt így felfújni. Ehhez képest a valóságban én már januárban tudtam, hogy március 31-én pesten kell tartanom a danit, és ehhez szerveztem az összes más tavaszi programot, ami pedig volt rendesen, főként úgy, hogy az esküvőszervezéssel kapcsolatban gyakorlatilag minden hétvégén meg kellett jelennünk kanizsán.
Na de mindegy, sikerült, az ürügy pedig az volt, hogy a roli meg az évike átjönnek palacsintázni. Szuperjól kitaláltuk, mert a dani nagyon szereti a palacsintát, és már hónapok óta próbáltuk felcsalni a roliékat hozzánk a kissvábhegyre, úgyhogy a kettő ötvözése nyerő volt, mondhatni hihető. (megjegyzem: azóta sem jöttek át: a szerk.) Aznap még valami családi összejövetelen voltunk siófokon, ahol már nem tudom melyik családnál értetlenkedtek, hogy mért kell nekünk ilyen korán visszaérnünk pestre, meg hogy ez csak palacsintázás, de szerencsére nem kellett egyik családtaggal sem kettesben elbeszélgetnem.
A lényeg, hogy majdnem az összes résztvevő jött hozzánk a daniért, és egyesével csengettek fel a kaputelefonon, és mindenki azt mondta, hogy palacsintázni jött, először a roli nyilván, akkor még ugye a dani nem fogott gyanút, aztán a többiek, árpi, szilas, olika, peti, toma, szemi, székely és a tesóm. Nem mondom, hogy gyorsan leesett neki, de az 5.-6. embernél már sejtett valamit. Azért biztos ami biztos kimondtuk, hogy igen, ez most a legénybúcsúd. Jaj, annyira örült.
És akkor innentől már nem voltam jelen, hanem átmentem az évikéékhez, ahol ott volt még a fanni, és hármasban boroztunk, mi a fannival évike vigyázó szemei mellett, mert néha megpróbáltunk elszökni a legénybúcsúba, csak az évike nem engedte, mert neki volt gyerekszobája.
Amit azonban így is tudok a legénybúcsúról: gokartozással kezdődött, ami hát extra öröm volt, itt már készültek "just married" fotók, illetve kemény csoportképek is.
just married

 

(a képeket nekem csak akkor jeleníti meg, ha új lapon nyitom meg)

 

 

 

 

csoportkép gokart

 

 

 

 

Továbbá a három dobogós: Roli nagyon büszke volt, hogy ő lett a harmadik, mert -idézem- csak a két benzingőzös előzte meg.
dobogó

 

 

 

 

 

 

A gokartozás után beültek valami kocsmába, majd továbbmentek a villamosban lefoglalt felső részbe, így a későbbiekben exkluzív környezetben fogyaszthattak kevertet és egyéb nyalánkságokat:) Ide további emberek is érkeztek, a dömpi, a koki, a feri és a toka. Elmondások szerint olyan tempóban itták a rövidet, mint a vadállatok, így nem is csoda, hogy a dani annyira berúgott, hogy jó ötletnek tartotta felállni a "karzatra", és onnan beszédet intézni a kocsma lakosságához. A beszédben olyan ígéretek hangzottak el rám vonatkozóan, mint hogy csak a legjobb dolgokra fogom használni, meg hogy csak, ami belefér, és ezek közben állítólag jó érzékkel az öcsém szemébe nézett.
Ím egy rövidkör:

rövid

 

 

 

 

A beszéd:

a beszéd

 

 

 

 

Aztán volt egy olyan koncepció is, hogy mindenki készített közös képet a vőlegénnyel, ami zseniális ötlet volt, tekintve, hogy ilyen képek készültek:

toma-dani

 

 

 

 

 

 

árpi-dani

 

 

 

 

 

 

oli-dani

 

 

 

 

 

 

szemi-dani

 

 

 

 

 

 

szilas-dani

 

 

 

 

 

 

roli-dani

 

 

 

 

 

 

székely-dani

 

 

 

 

 

 

 

dömpi-dani

 

 

 

 

 

 

feri-dani (milyenferi)

 

Ezen a képen a feri pont olyan fejet vág, mintha épp az ő kezét kérte volna meg a dani:)

 

 

 

toka-dani

 

 

 

 

 

 

peti-dani

 

 

 

 

 

 

tomi-dani

 

 

Ezért a képért az öcsém kinyírna, amúgy kiemelném a háttérben a tokát :)

 

 

És még kép:

 

dömpi-nézés

 

 

 

 

 

kokiTovábbá gondoltam felteszek egy külön képet a kokiról.

 

 

 

 

Őrülten vad éjszaka volt, maradjunk annyiban, természetesen a dani aludt el legelőször, haza is kellett vinni, aztán volt majdnem-verekedés, amiből az öcsém vette ki a majdnem-részét, de hála a fenti képen is látható kokinak, lenyugodtak a kedélyek, és még nagyobb szerencsére haza se engedték a tomit hullarészegen, inkább őt is elvitték a fiúkhoz.

Másnap pedig nemvárt módon fergeteges afterparti alakult ki, én erre már ébredés környékén számítottam, mert a fannival aludtam a lányoknál a kisszobában, és arra keltem reggel nagyjából fél8 körül (kb 3-4 óra alvás után), hogy a roli bejön a szobába, udvariasan (és még részegen) érdeklődik, hogy nem zavar-e ha bejön, mondtuk, hogy alszunk, úgyhogy de, erre leült a lábamhoz a bögre teájával és lágy hangú ámde folyamatos (és ugye tudjuk mit jelent a folyamatosan) előadásba kezdett az aznap reggeljéről (aznap reggel addig kb annyi történt vele, hogy az évike leordította a fejét, majd ő főzött magának egy teát).
Nagyjából reggel 8ig kellett ezt hallgatnom, mert akkor váratlan fordulatként a legénybúcsú fiúknál alvó tagjai üvöltve berontottak a lakásba nagy mennyiségű alkohollal, és mindenki felébredt, ha akart, ha nem. Akik jelen voltak ekkor: évike, fanni, roli, székely, szemi, toma, szilas, árpi, feri, oli, dani meg én.

Részt vettem már egypár afterpartin életemben, de ez benne volt a top3-ban. Szegény olika nem biztos, hogy így emlékszik vissza, mert ő merénylet áldozata lett. Épp nem érezte túl jól magát, ezért lefeküdt aludni egy szivacsra, el is aludt, aztán arra eszmélt, hogy a roli meg a feri kicsi-a-rakást játszanak rajta, amitől hányingere lett, de a felsőtestén viháncolóktól nem tudott megszólalni, úgyhogy némi tátogás után egyből hányt is szegényem. Az árpi pedig épp ebben a pillanatban imitálta, hogy rájuk fekszik negyediknek, úgyhogy az egész úgy terjedt el, hogy az árpi hibája volt. Azért a hányástakarítás mondjuk nem volt annyira felemelő, az évike egy állat.
Merénylet áldozata lett továbbá a fanni is, ami úgy alakult ki, hogy már korábban megemlítette valaki a ferinek, hogy a fanninak jó segge van, amit nem kellett volna, mert aznap a feri saját szemével akart erről meggyőződni. Ez konkrétan úgy nézett ki, hogy a fanni még aludt a kisszobában, mikor a roli meg a feri bevonultak hozzá, a roli feltépte a takarót, a fanni sajnos épp a hátán feküdt, a roli rángatva megpróbálta átfordítani, a feri meg magán kívül üvöltött az alvó emberre, hogy "pucsíccsá'" Biztos jó volt erre ébredni.
A tesóm is nagyon berúgott, olyan szinten kész lett, hogy a puffon ülve hátraesett, a csukott ajtót belökve egyenesen a szobába, pont úgy, ahogy én pár héttel korábban, az évike meg is jegyezte, hogy ez a bakonyi-csapda. Továbbá valaki hagyta, hogy a szenny kaczor feri-dalait berakja a youtube-ra.

Hát, én ennyit tudtam, köszönöm mindenkinek a szervezést és a részvételt!!

Szerző: fecolany  2012.11.16. 21:46 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fecolany.blog.hu/api/trackback/id/tr625634465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

108631 2012.11.23. 15:38:27

örülök h készültek képek, én aszittem az az este az örök feledés homályába fog veszni

47039 2012.11.27. 21:56:07

Szerencsére a tomának volt elég lélekjelenléte és fényképezett.
süti beállítások módosítása