Az imént egy középrövid bejegyzésben, ám mégis viszonylag hosszan taglaltam, hogy miért nem szeretem a szülinapjaimat, kissé gyászos hangulatú is lett, gondolkodtam is, hogy megjelenítessem, illik-e nyavalyogni olyan dolog miatt, ami végülis jó, meg ilyen szomorú hangulatban köszönteni újabb életévemet, de a freeblog mint felsőbb erő (illetve nem a freeblog, hanem gondatlan kattintgatásom) döntött helyettem, végleges jelleggel.
Tényleg nem örülök neki. Mióta kettessel kezdődnek a szülinapjaim, azóta utálom őket. Illetve egyre jobban összeugrik a gyomrom a közeledtükkel. Rettegek az időmúlástól, komolyan. Nem akarok még jobban felnőni, nem akarok más mentséget találni (kiindulva a mondásból: Csak egyszer vagyunk fiatalok, később más mentséget kell találni), nem akarok felelősséget és visszafordíthatatlanságot, és olyan mondatokat, hogy "most már nem csinálnám meg" (bizonyos kivételektől eltekintve, természetesen) És szeretnék majd szépen megöregedni, de ha már egy 23. szülinaptól kitör a frász, nem tudom mennyi méltóság lesz bennem negyvenévesen. (mért, mennyi méltóság van bennem most) Gyenge az idegrendszerem, és görcsös típus vagyok genetikailag, meg túlaggódós, meg mániákus meg ilyenek. Érthetetlen mért kezelek problémaként egy ilyen helyzetet, finoman szólva is túlbonyolítom az egészet.
Most nézzük a jó oldalát. Minden oldala jó gyakorlatilag, leszámítva, hogy az előző életkoromhoz hozzá kell adni egyet.
Kata köszöntött fel elsőként, egy szívhez- és mondhatnám személyre szóló üzenettel, íme: http://de.youtube.com/watch?v=paeV2tYZkuU
Illetőleg tokának köszönhetően máris nemcsak, hogy egy évvel öregebb lettem, hanem bölcsebb is talán, mivel msn-en írt, hogy SZEDDKI!!!,  amit én nem értettem, de elmagyarázta, hogy a szeddki a boldog szülinapot szinonímája, illetve minden felkiáltójellel végződő, max 3szavas vidám mondat szinonímája :D   
Szerző: fecolany  2008.07.22. 00:27 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fecolany.blog.hu/api/trackback/id/tr85634291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ceva 2008.07.22. 10:18:53

Mondj egy dolgot, amit régen megtehettél, de most nem, és egy dolgot, amit most teszel és nem lesz tőle jobb semmi neked, és akkor elhiszem, hogy öregszel. Mondj egy dolgot, amit nem te akartál megtenni magad miatt, hanem azért kellett, mert másról gondoskodtál, és elhiszem, hogy felnőttél és már van miért aggódnod.

tünce 2008.08.05. 20:59:38

Évike, ez nagyon pszichologikus. (szerintem a fecó se érti azért nem válaszolt) :)

47039 2008.08.07. 22:11:55

nem, azóta is ezen gondolkodom :)

ceva 2008.08.16. 21:57:11

a lényeg az, hogy azt, hogy öncélú és szórakoztató életet éljen minden felelősség nélkül egy felnőtt nem engedheti már meg magának, plusz aki felnőtt az nem csak magára gondol, hanem másokra is kell neki. aki öreg, az meg már nem is tud olyan dolgokat csinálni, amiket szeretne.
süti beállítások módosítása