Nem hagyhatom most már szó nélkül ezt a nyarat. Volt itt minden, mint majd láthatjuk, hatalom, szenvedély, intrika, boldogság, hányinger, de kezdjük szép sorjában. Háttérzeneként a sixpence none the richer-től a kiss me-t hallgatom.

Röviden megemlékeznék a július 9-11-éig tartó boditáborról, mely az első volt idén, de állítólag nem az egyetlen. Fantasztikus volt ismét, és ahogy hábé fogalmazta meg vasárnap, megint nem emlékszik semmire, csak arra, hogy nagyon jól érezte magát. Hát ez tényleg már hagyomány. Első este mi a szilassal mindössze 6-ra értünk oda, ami már elég késő volt ahhoz, hogy egyeseket részegen találjunk. Gondolok itt leginkább hábénkra, aki ekkor még egyenrangúként járt-kelt közöttünk. Nagy mennyiségű fröccs elfogyasztása után hazatértünk, ahol hábé egyetlen mozdulattal felverte a rokona sátrát, és azután már csak boldogan aludt. Olyan 10-11 felé megérkezett a dani is siófokról, ekkor én már elég részeg lehettem, mert alig emlékszem. Aztán visszamentünk az iliába, ahol arra emlékeztem utólag, hogy a katával időnként félrevonultunk susmutolni, másnap a kata felvilágosított, hogy ilyenkor pisilni mentünk. Kiderült rólam egyébként, hogy aránylag erőset ütök a boxgépbe, számokat már nem tudok mondani, de féljetek:) Arról az éjszakáról még azt emelném ki, hogy hajnalban arra keltünk, hogy a pötyi jön haza lelkendezve, hogy nemrég ült a faszába egy 15 éves kiscsaj a szkíta vécéjében. A hírre persze mindenki felébredt, többször végighallgattuk, valaki meg is kérdezte, hogy "És védekeztetek?"
Pötyi: - Nem kellett, védett volt a csaj.
Kisbodnár: - Védett? Mér mi volt, egerészölyv?!
Valljuk be, ez nagyon szép volt, abszolút értékben is, a boditól meg végképp:P

A szombat az meg úgy indult, hogy hát dudaszóval. Hábé és rizsa nagyon kipihenhették magukat az éjjel, mert már 9kor újból a teraszon italoztak, továbbá a dani suzuki altojában nyomták a dudát. Dani először nem értette, hogy tudták kinyitni a kocsit, mikor a kulcs az előszobában levetett gatyájában volt, hát felvilágosítottam, hogy ha a kulccsal aludt volna, valószínűleg akkor is megszerzik, nemhogy így, hogy odadobta a vadaknak. Ki is ment hozzájuk, én meg visszaaludtam. A kocsit ettől kezdve platós maruti néven emlegettük. Olyan dél felé felkerestem a három részeg fiatalt, majd nekem kellett hazavezetnem, mert persze a bodiéktól 10 percre lévő központba muszáj volt kocsival menniük, csak közben nagyon berúgtak. Olyan elővigyázatosak voltak, hogy hoztak a bodiéktól poharat, abba kérték a fröccsöt, majd a pincér véletlenül elvitte, akkor meg ki kellett kérni a pultból, hogy "bocs, az a pohár a miénk, azt úgy hoztuk" A dolgozók nem tettek fel felesleges kérdéseket.
Délután feküdtünk az udvar különböző pontjain, fürdőztünk a tóban, illetve vártuk az egyéb vendégeket. Aznap ott volt: bodi, kata, toka, szilas, flóra, hábé, rizsa, ates, dani meg én, illetve a délután második felében megérkeztek a juci meg a bandi, a bébike meg a gabócs, végül pedig a tónyó meg az anita. Megnéztük a bolondballagást videón, nagyjából attól kezdve nem voltam ingerült embertársaimmal, másrészt biztos az alkohol miatt sem. Aztán lezavartunk két gigantikus összecsapást, modellek kontra fogyatékosok, 1: 1. A döntőt végül nem játszottuk le, nagyon elfáradtak a csapatok a kimerítő taktikai megbeszélések hatására (=italozás a tuja tövében) Meg kell jegyeznem, a modellek elvesztették régi fényüket, már voltak olyanok is közöttük, akiken nem volt napszemüveg:)
(A csapatok összetételéről zárójelben, ha valakit érdekel. Modellek: bodi, kata, juci, bandi, anita, dani; fogyatékosok: évike, hábé, rizsa, tónyó, szilas, én. Hajrá fogyik!)
Aztán este megint bementünk az iliába, állati sokan voltak, alig lehetett leülni, végül néhányan felmentünk a szkítába táncolni. Én jól éreztem magam, de miután néhányszor ráléptek a beteg csöpikére, csökkent a lelkesedésem.
Ja igen, csöpikével péntek délután voltam az isteni szeghy balázsnál, aki ránézett a rothadásra, közölte, hogy ez lábgomba által okozott ekcéma, majd hogy "de itt anatómiailag sincs minden rendben, igaz?" Nem hiába orvos. Amúgy minél többet kell szabadon tartanom, hogy szellőzhessen, aminek azon a hétvégén nem nagyon örültek a többiek, mer akkor még tényleg gusztustalan volt.

Danival a platós marutiban aludtunk, pokoli kínok között, reggel 7kor már annyira fájt a derekam, hogy megkértem a danit, hogy állítsa fel a sátrat, majd nagy kegyesen átfáradtam oda aludni. A vasárnap mindannyiunk számára a józanodásról, és az árnyékban-fekvésről szólt, kivéve hábét, aki egy üveg fehér rummal közlekedett egész nap, továbbá megitta a jártában-keltében elébe kerülő ampullákat is. Ugyanis a bodi még előre vásárolt egy csomó ampullát, mindenféle ízben, hogy majd a győztes röplabda-csapatnak az lesz a nyereménye, de végül is csak ide-oda pakolgattuk őket nagyrészt, úgyhogy nem lehetett egy lépést se tenni se a házban, se a kertben úgy, hogy ne ütközzünk bele 1-2 ampullába. Még a sövényben is találtam.
A délután legmeglepőbb fordulata kétségtelenül az volt, mikor hábé megtette magát magyarország királyává. Külön jó volt, hogy ő épp egy székben ült, mi meg körülötte a fűben, úgyhogy már csak emiatt is fölénk magasodott (nemcsak királyi elméje miatt, ami alap). Az egész úgy kezdődött, hogy neki árpádházi vér folyik az ereiben, ebben az sem zavarta, hogy nem tudta megmondani pontosan közvetlen ősének a nevét, mint kiderült IV. kun lászlóra gondolt, csak épp akadozott a nyelve (bár az lehet, hogy az ampullák, illetve a jogarként szorongatott üveg fehér rum miatt). Királyként első intézkedése az lenne, hogy a bébikét bedobná a közösbe, továbbá onnantól kezdve minden nőt hivatalosan bébiévinek hívnának. A katának az lenne a feladata, hogy amikor a rizsa óhajtja, közösüljenek, és közben a rizsa hívhatná bébiévinek. Ezen a ponton rizsa felnézett a hábéra, és nagyon komolyan azt mondta, hogy "Jó királyunk leszel hábé." Kisbodnár intézi a divatot meg a zenét, ám a legfőbb állami tisztség a fannié, aki egyszemélyben udvari bolond is, új neve is van: majmóci. Szóval a fanni a majmóci, ezzel az államügyek nagy része is a nyakába szakadt, mint például az ő fején tárolja a hábé a sört, miután azt a fogával és/vagy a szemgödrével kinyitotta (mármint a fanniéval).
Hábé megnevezése valami olyasmi lenne, hogy őfelsége, a magasságos rainbow király. Egyébként mire idáig eljutottunk, már a naptól származtatta magát. Valakinek a világ nem elég. Őfelsége, a magasságos rainbow királynak sem, mert világbirodalmat csinál nemsokára országunkból, illetve kijelentette, hogy az ő uralkodása hangos és boldog lesz. Legyen úgy:)

Családi nyaralásunkról már jóval rövidebben tényleg. Július 19-től 24-ig voltunk, rijeka mellett, kostrenaban, ahol a keresztapám lakása van, mert ő ott dolgozik. Állati jó a lakás, full dizájn, és mindössze olyan 2 méterre a tengertől. Idilli környezet, rakok fel 1-2 képet, amin egészen úgy nézünk ki, mint egy normális család:P
Voltunk többfelé kirándulni, pl opatija-ban, a krk-szigeten baska-ban, rovinj-ban, meg fürdőztünk sokat a tengerben. Én tengerben most fürödtem először, de biztos vagyok benne, hogy nem maradtam le semmiről, az első alkalommal öklendeztem is, aztán azért enyhültem irányába egy kicsit, de hogy őszinte legyek, a balaton sokkal jobb, lágy és ízletes. Hat napig napi egy szál cigit szívtam titokban, illetve ugyanazt a 20 mulatós számot hallgattuk egyfolytában. Nem csoda, hogy már vártam a hazaérkezést, hogy végre ne kelljen viselkednem. Keresztapám kocsijával mentünk, és szombaton még eldobott engem siófokig, úgyis útba esett neki hazafelé. A daninak úgy mutatkozott be, hogy, "Én vagyok a keresztapja, és vigyázz, mert mindenre fel vagyok hatalmazva"

 

Szóval a képek:
opatija

 

 

 

 

 

 

rovinj1

 

 

 

 

 

 

 

rovinj2

 

 

 

 

 

 

 

Nem bírom magamban tartani a tegnapi monyis estét sem. A marciék hirdették facebook-on is: "Minden Nagykanizsai kalandornak üzenem, az üzenőfalon, hogy 20.00kor szűk költségvetésű bor-szóda koktélozást tartunk a monostori nevű egységben..." Ott volt a marci, ates, flóra, toka, szilas, pötyi, illetve a mi asztalunknál ültek a szemék meg az eisnerék, de velük csak keveset beszélgettünk, leginkább akkor mikor megláttam, hogy a szem egy ronggyal feltörli a fröccsöt az asztalról, belecsavarja a poharába, majd koccintásra emeli, akkor már muszáj volt odaszólnom, hogy ne, szem, ne idd meg, amire annyit mondott röhögve, hogy "Nyugi fecó, már nem vagyok a régi."
A megbeszéltek szerint azt írom, hogy a beszédtémánk nem más volt, mint a választások, 2010. Ezt kell mondani, ha valaki kérdezi. Hadd adjak egy kis ízelítőt:
Kit kúrnál meg inkább? Delhusa gjon-t, vagy a 2 napja halott halle berry-t?
Ezt tőlem kérdezte a toka: Kik rakjanak inkább szendvicsbe? Két törpe a gyűrűk urából (nem emlékszem a neveikre), vagy elölről a johnny, hátulról az átváltozott hulk? Szerelmem jeléül azt választottam, amiben benne van a johnny is, amire a toka annyit mondott: "Halott vagy. Meg a johnny is, mer őt is átszúrja. Ez egy szerelmi saslik."
Arra a kérdésre is válaszolnom kellett, hogy mit választasz? A burucz barni kúrjon seggbe a "20-plusz-kupakkal" (ő egy kanizsai gyerek, állítólag óriási méretei vannak), vagy hook kapitány ujjazzon meg a kampókezével.
Én egyet kérdeztem, de az a végére nagyon részletesen ki lett dolgozva véletlenül (szinte a számba adták a szavakat). A tokának kellett választania a közül, hogy kit nyalna végig: a dundikát, lagzi lajcsi szarával bekenve; vagy a sörbontót (ő egy öreg, otthonkás, goromba batthyány-s takarítónő volt, nevét fogazata funkciójáról kapta) csokival bekenve. Ekkor toka nem tudott még választani, de mikor módosítottam a csokit gyrosra, egyértelművé vált a dolog. 
Hát igazán fennkölt társalgás volt ez a választásokról.

Szerző: fecolany  2010.07.31. 15:11 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fecolany.blog.hu/api/trackback/id/tr335634437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

7000 2010.07.31. 19:04:31

:D:D:D "megkértem a danit, hogy állítsa fel a sátrat" - ez egy nagyon szep megfogalmazasa annak ami valojaban tortent:)) habe rainbow kiralysaga hogy ugy mondjam nonpluszultra, erre mar nehezen talalok szavakat jok a csaladi fotok, jol nez ki a nyaralo fecobrigad. a pistabacsit meg nem is lattam a kanape nelkul teljes mivoltaban:) csopike meg mindig rohad vagy tul van az eletveszelyen?

84895 2010.08.01. 13:18:22

le akartalak hordani, h miért ilyen későn, de megérte várni! mondjuk kellett hozzá a monyis este is, bár szerintem mr. rainbown minimum 3 napig röhögni fogok.... tudod, addig tart egy CSODA...

108631 2010.08.01. 19:57:57

hajrááááááá fogyíííííííííík!!!

47039 2010.08.02. 15:33:44

:) jók vagytok :DD bébike, azt mégse írhattam, hogy addig hisztiztem, amíg a dani úgy nem érezte, hogy megéri az a sátorállítás, csak fogjam már be:) más: csöpikéről a krém lehámlasztotta az ekcémás bőrt, és szép új puha bőr lett helyette, jobb mint új korában.

112413 2010.08.02. 17:58:09

ahhoz képest h rengeteg részlet kimaradt így is rettenet hosszú, de jó:)

138742 2010.08.03. 15:47:08

Egész pontosan az történt, hogy gyengéden megcirógattam a vállad, mire te egy olyat káromkodtál, amit most nem szívesen írnék le. Ezután állítottam föl a sátrat.

89409 2010.10.08. 08:06:25

újra olvaslak... azt hiszem.
süti beállítások módosítása